1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Webinar 'Citizens Science'

  

Op 8 juni van 11:00  tot 12.30 uur organiseert de Academische Werkplaats samen met het IRAS een online webinar over citizen science.

 

Welke methoden zijn er beschikbaar in citizen science? Hoe voeren wetenschappers dit uit? Laten de onderzoekers de deelnemers echt meedenken en meedoen met het onderzoek? Of vormen ze alleen een extra meetpunt? En hoe kunnen we de verschillende citizen science methoden die zijn ontwikkeld, gebruiken in de dagelijkse praktijk?

 

Deze webinar is de eerste van een halfjaarlijkse serie webinars waarin onderzoekers, adviseurs en beleidsmedewerkers op het snijvlak van gezondheid en milieu met elkaar in contact worden gebracht. Onderwerpen zullen te maken hebben met methoden in milieugezondheidsonderzoek. We bespreken hoe wetenschappelijk onderzoek in ons veld tot stand komt, welke methoden worden gevolgd en hoe deze tot robuuste conclusies kunnen leiden. En op welke manier dit GGD-adviseurs en (gemeentelijk) beleidsmedewerkers in de praktijk verder kan helpen.

Na een korte inleiding van Fleur Froeling (IRAS) gaan we vooral met elkaar discussiëren.

 

Een recent overzichtsartikel over citizen science kun je hier vinden https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160412021000957?via%3Dihub.

 

Belangstelling? Geef je op via deze link.


Het programma en de toegangslink worden de week voor de bijeenkomst verstuurd. Vragen? Mail naar awmmk@vggm.nl

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.