1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Workshop ‘Lucht en Gezondheid': wat kunnen wij doen?

Programma Workshop ‘Lucht en Gezondheid: wat kunnen wij doen?

Datum/tijd: 15 December, 10-13 uur

Locatie: Concern Congres Centrum Amsterdam, Weesperstraat 113, Amsterdam Voorzitter: Drs. René Stumpel, arts Maatschappij en Gezondheid en hoofd Algemene Gezondheidszorg, GGD Gooi- en Vechtstreek

 

10.00 Ontvangst met koffie en thee

 

10.15-10.20 Opening door de voorzitter

 

10.20-11.00 Hoe is de luchtkwaliteit? Vergelijking Saneringstool met het model (‘land-use regression’) ontwikkeld in dit project, wat zijn de verschillen en waarom nóg een model maken als er al een Saneringstool is? door Marieke Dijkema (GGD Amsterdam) in samenwerking met Michel van Gelder (monitoring NSL, gemeente Amsterdam)

 

11.00-11.45 Welke gezondheidseffecten zie je hier? Een overzicht van gezondheidseffecten van luchtverontreiniging met een accent op de resultaten van het uitgevoerde onderzoek. door Marieke Dijkema (GGD Amsterdam) in samenwerking met het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS), Universiteit Utrecht

 

11.45-12.00 Koffie of thee

 

12.00-12.30 Maatregelen De effectiviteit van twee maatregelen (snelheidsbeperking ter beperking van uitstoot, filtering ter beperking van blootstelling) door Marieke Dijkema (GGD Amsterdam)

 

12.30-13.00 Wat kun je als gemeente/provincie doen? Praktische handreikingen voor beleid om de normen te halen en de gezondheid te verbeteren door Fred Woudenberg (GGD Amsterdam)


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.