1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Webinar Hitte voor professionals uit de Publieke Gezondheid

Presentatie en discussie resultaten onderzoeksprojecten hitte

 

De Academische Werkplaats Milieu en Gezondheid organiseert op 5 juli een webinar over hitte voor professionals uit de Publieke Gezondheid. In dit webinar worden resultaten gepresenteerd van het Academische Werkplaats project over hitte en het EU-project HEAT-SHIELD. Daarnaast willen we met jullie de discussie aan gaan over wat we met deze resultaten kunnen in de praktijk.

 

Met bijdragen van onder meer Igor Mekjavic (Jožef Stefan Institute, Ljubljana), Boris Kingma (TNO), Werner Hagens (RIVM), Sanne Hogesteeger (Rode Kruis Climate Centre), Jolanda Willems (GGD’en Gelderland en Overijssel) en Moniek Zuurbier (GGD’en Gelderland en Overijssel)  


Het Academische Werkplaats project over effectiviteit van hittemaatregelen heeft de effectiviteit van maatregelen tegen hitte op een rij gezet en gescoord op effectiviteit, praktische haalbaarheid, kosten en dergelijke. Dit is erg waardevolle informatie in de praktijk.  

 

In het EU Project HEAT-SHIELD wordt onderzoek gedaan naar het effect van hitte op arboproductiviteit en gezondheid van werknemers. Ook is in het project gekeken naar de invloed van hitteblootstelling thuis. De arbowereld en publieke gezondheid zijn in Nederland twee gescheiden sectoren. Het thema hitte is bij uitstek een thema waarop samengewerkt zou kunnen worden. Hoe kunnen we mensen in de breedte informeren over het voorkomen van gezondheidsproblemen door hitte, zowel thuis als op het werk? Welke rol kunnen en willen we als sector Publieke Gezondheid spelen?  

 

In het programma wordt ruim tijd ingepland om met elkaar van gedachten te wisselen over wat we in de praktijk kunnen en willen met de uitkomsten van beide projecten. Het programma volgt binnenkort op deze site.

 

Het webinar is gratis. U kunt u aanmelden via deze link.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.