1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Gea de Meer

 

foto-medewerkerGea de Meer studeerde geneeskunde aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam (1990). In 1997 werd zij geregistreerd als arts Maatschappij & Gezondheid en in 2002 als epidemioog(-B). In 2002 promoveerde zij op onderzoek naar bronchiale reactiviteit als determinant van milieugerelateerde luchtwegklachten (promotores: prof.dr.ir. Bert Brunekreef / UU-IRAS, prof.dr. Dirkje S. Postma / UMCG-longziekten).

Sinds 2009 werkt Gea als adviseur Gezondheid & Milieu bij de GGD Fryslân. Binnen deze functie adviseert zij gemeenten en burgers over milieugezondheidkundige risico's, participeert zij in onderzoek en onderwijs aan studenten geneeskunde (UMCG) en milieu (van Hall-Larenstein). Haar ambities liggen op versterking van de samenwerking beleid-onderzoek-praktijk en de medische milieukunde als professie.

Gea heeft ruime ervaring als (milieu-)epidemiologisch onderzoeker door betrekkingen als universitair docent bij de vakgroep Gezondheidsleer / Landbouwuniversiteit Wageningen (1992-2000), het IRAS /Universiteit Utrecht (2000-2005) en de disciplinegroep Gezondheidswetenschappen / UMCG (2005-2009). In 2002-2003 heeft zij met een beurs van het Nederlands Astmafonds (NAF) een postdoctoraal fellowship gedaan bij het Woolcock Institute, Sydney, Australië.

Als universitair docent was Gea tevens betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van onderwijs in (milieu-)epidemiologie, medische basiskennis en public health epidemiologie voor nationale en internationale bachelor en master opleidingen.
.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.