1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Gerard Hoek

 

foto-gerard-hoekGerard Hoek is in 1986 afgestudeerd in de Milieuhygiene aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Hij promoveerde in 1992 op het proefschrift "Acute effects of ambient air pollution episodes on respiratory health in children". Daarna is hij als postdoc aangesteld bij de vakgroep Gezondheidsleer van de Landbouwuniversiteit op onderzoek naar acute effecten van vooral buitenluchtverontreiniging. In 1995/96 heeft met een NWO beurs een jaar bij de Harvard School of Public Health in Boston gewerkt.

Sinds 2000 is hij werkzaam bij het Institute for Risk Assessment Sciences van de universiteit Utrecht, eerst als postdoc, sinds 2005 als universitair docent. In 2011 is hij tot universitair hoofddocent milieu-epidemiologie benoemd. Gerard Hoek doet onderzoek en geeft onderwijs in de milieu-epidemiologie. In het onderzoek ligt de nadruk op het karakteriseren van blootstelling aan en gezondheidseffecten van luchtverontreiniging.
.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.