1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Jeannette Rosbach

 

foto-jeannette-rosbachJeannette Rosbach (1981) studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Zij specialiseerde zich in Leerproblemen en Orthopedagogiek, met scripties over de effecten van multimediale toepassingen in het voorlezen op de taalontwikkeling van peuters en de effecten van de Gezonde School en Genotmiddelen in het basisonderwijs. Al tijdens haar studie werkte zij bij GGD Nieuwe Waterweg Noord (nu GGD Rotterdam-Rijnmond). Eerst als vrijwilliger op de gezondheidswijzer, later als medewerker gezondheidsbevordering. Ook werkte zij een jaar als onderzoekondersteunend medewerker bij de vakgroep Leerproblemen van de Universiteit Leiden. Door haar tweede scriptie en haar baan bij de Universiteit Leiden werd haar interesse voor het doen van onderzoek gewekt. Ook de GGD als werkgever beviel haar goed.

In 2006 maakte zij de overstap van GGD Rotterdam-Rijnmond naar GGD Hollands Midden om daar te gaan werken als epidemiologisch onderzoeker. Eerst in Gouda en later in Leiden werkte zij daar vooral aan de 'monitors gezondheids jeugd' en ondersteunde de implementatie van de Gezonde School Werkwijze.

Sinds 2009 werkt Jeannette als promovenda bij de GGD Groningen en de Universiteit Utrecht, in het kader van de Academische Werkplaats. Zij doet onderzoek naar de effecten van ventilatie in het basisonderwijs op de gezondheid en leerprestaties van leerlingen. Ze hoopt het onderzoek in 2015 af te ronden.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.