1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Peter van den Hazel

 

foto-peter-vd-hazelPeter van den Hazel, arts, is werkzaam als medisch milieukundige voor meerdere GGD'en in de provincie Gelderland en Overijssel sinds 1986.

Na de studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, 1982 volgde hij een opleiding tot huisarts en later een specialisatie in Medische Milieukunde bij TNO- PG, 1986-1989. Peter van den Hazel werkte aan vele milieu en gezondheid problemen in de regio, zowel in een adviserende rol als in de rol van onderzoeker. Sinds 2003 is hij project coördinator geweest van verschillende Europese projecten: PINCHE, CHEST, PRONET, Climate-TRAP, PHEEDUNET, TOP. Naast het werk voor de GGD'en is Peter van den Hazel actief voor meerdere internationale organisaties zoals International Network on Children's Health, Environment and Safety (INCHES), International Society of Doctors for the Environment, Health and Environment Alliance, maar ook nationaal bijvoorbeeld als lid voor de Commissie Signalering gezondheid en milieu van de Gezondheidsraad.

Tevens is hij co-producent van cursussen over verschillende onderwerpen binnen de medische milieukunde voor verschillende doelgroepen: Asbest en Gezondheid, Gezondheidseffectscreening, Gezondheid in Kinderdagverblijven, luchtverontreiniging en gezondheid, Kankerclusters, Medische Milieukunde op lokaal niveau.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.