1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Sandra Akkermans

 

Sandra Akkermans studeerde Milieugezondheidkunde aan de Universiteit Maastricht en is in 1997 afgestudeerd. Van 1998 tot 2011 werkte Sandra als beleidsmedewerker milieu bij de Natuur- en Milieufederatie Limburg. Binnen deze non-profitorganisatie was zij de ‘milieukundige duizendpoot’ die zich bezighield met de milieuonderwerpen zoals fijn stof, duurzame energie, Cradle to Cradle en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO).

 

In 2011 is Sandra aan de slag gegaan bij de unit Medische Milieukunde van de GGD Zuid Limburg. Vanaf het begin van haar aanstelling is zij als adviseur betrokken bij het project A2 Maastricht. Eerst vooral om te adviseren over gezondheidseffecten van de ingrijpende bouwwerkzaamheden in een dichtbevolkt gebied en nu betrokken bij de gezonde gebiedsontwikkeling bovenop de tunnel. Als milieugezondheidskundige adviseert zij gemeenten en behandelt zij vragen van organisaties en burgers. De onderwerpen ‘gezondheid en ruimtelijke ontwikkelingen’ en de aankomende Omgevingswet hebben hierbij haar aandacht.

 

Binnen de Academische Werkplaats Milieu en Gezondheid gaat Sandra samen met haar collega Paola Esser onderzoek doen naar het effect van aanpassing van het openbaar groen in Maastricht op de gezondheid van mensen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Maastricht en de gemeente Maastricht.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.